MÜCADELENİN ADI: Av. HÜSNÜ YILDIRIMER
(Buda benim mücadele dolu hayatım)
1957 yılında Doğanhisar’ da doğar. İlkokulu Doğanhisar’ da bitirdikten sonra İvriz Öğretmen Okuluna girer, 1975 yılında mezun olur.
İlk görev yeri Urfa Ceylanpınar’ dır.
Aynı yıl AİTİA Diş Hekimliği YO’ (şimdi Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi) nu kazanır. Olaylar nedeniyle 2. sınıfta bırakır.
Yeniden öğretmenliğe döner ve Nevşehir Kozaklı ilçesine atanır. Üniversite sınavlarına girer İDMMA Mimarlık Fakültesini (şimdi Yıldız Üniversitesi Mimarlık Fakültesi) kazanır. İstanbul’ a tayin ister ama tayin edilmez.
1,5 yıl sonrada Nevşehir Kozaklı ilçesinden Konya Doğanhisar ilçesine atanır. Doğanhisar’ da hemen hemen her bayram arifesini yazılamalardan, kavgalardan dolayı polis karakolunda geçirir. Bayramları eşine, çocuklarına, kardeşlerine, anne ve babasına zehir eder. Ancak siyasi yazılamalara, çalışmalarına devam eder. TÖB-DER yönetim kurulunda, Doğanhisar Halkevi’ nde görevler alır.
Darbe olur. 12 Eylül 1980 den sonra gözaltına alınır, Konya’ ya götürülür ama aynı gün bırakılır.
Yeniden üniversite sınavlarına girer ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini ön sıralarda kazanır.
1982 yılında ilk sürgününü yer.
1983 yılında yeniden gözaltına alınır. 15 günlük gözaltı süresince falaka, Filistin askısı, parmak uçlarına vurma, işkence görenlerin sesini dinletme gibi işkenceler görür ve sonuçta tutuklanır. Hukuk Fakültesinden de atılır.
69 gün Konya Kapalı Cezaevinde, 7 günde Malatya Yeşilyurt Askeri Cezaevinde kaldıktan sonra, maymunlar gibi kafese kapatıldığı Malatya Sıkıyönetim Mahkemesine çıkarılır ve tahliye edilir.
Öğretmenlik görevine döner ama Kadınhanı Saçıkara köyüne oradan da başka bir köyü sürülür. Jandarmanın manevi baskısına maruz kalır.
Çıkan af ile yeniden başladığı hukuk fakültesini 1991 yılında bitirir ve 1993 yılında avukatlığa başlar. Avukatlığa başlayınca çileli günlerde biter.
12 Eylül 2010 referandum sonrasında işkenceciler hakkında aşağıdaki dilekçeyle suç duyurusunda bulunur…
MÜŞTEKİ :Hüsnü YILDIRIMER (TC No:58219129456)
Eski PTT Cad. No:8 Serbest Avukat ILGIN
ŞÜPHELİLER :KENAN EVREN ve Arkadaşları
SUÇ :İşkence, haksız fişleme, haksız tutuklama
SUÇ TARİHİ :27.12.1983 ve sonrası
OLAYLAR :
Konya’ nın Doğanhisar ilçesinin Konakkale beldesinde ilkokul (sınıf) öğretmeni iken yasadışı örgüt üyesi olduğum nedeniyle 27.12.1983 tarihinde Konya’ nın Doğanhisar ilçesinde gözaltına alındım ve aynı gece Konya Emniyet Müdürlüğüne götürüldüm. Konya Emniyet Müdürlüğündeki gözaltı süresi 15 gün sürmüştür.
15 günlük gözaltı süresinin ilk 7 günü bizzat kendime fiziki işkence (parmak uçlarına değnekle vurma, gözler kapalı, çıplak durumda Filistin Askısında asılı durumdayken vücudumun çeşitli yerlerine elektrik verme, falaka, diğer işkence görenlerin canhıraş bağırmalarını dinletme..vs) uygulandı. Kalan 8 gün ise ispiyonculuk anlamında ifade verenlerin ifadelerini gizlice dinletme, ifade verme ve yine işkence görenlerin bağırtılarını dinletme şeklinde geçmiştir.
14. günün sonunda siyasi şube polisleriyle birlikte aynı odaya girerek resmi görevli doktordan rapor alındı ve sonuçta tutuklanarak Konya Kapalı Cezaevine gönderildim.
Hakkımda Malatya 2. Ordu ve Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri Savcılığınca Doğanhisar DEV-YOL örgütünün en önemli elemanı ve yasa dışı örgüt üyeliği suçundan TCK 163/2, 173/3, 31, 33 ve 40. maddeler uyarınca cezalandırılmam için dava açıldı.
Yaklaşık 69 gün Konya kapalı Cezaevinde kaldıktan sonra Malatya Yeşilyurt Askeri Cezaevine nakledildim. Burada da 7 gün tutuklu kaldım.
26.03.1984 tarihinde Malatya 2. Ordu Sıkıyönetim Mahkemesine çıkarıldım ve tahliye edildim. Ancak beni hemen bırakmadılar, tekrar siyasi polisler Malatya Emniyet Müdürlüğüne götürerek, başka bir suçtan aranıp aranmadığım hususunda GBT (gizli bilgi toplama) sorgulama amacıyla tekrar gözaltına aldılar. Gece işkence gören insanların canhıraş bağırmalarını dinlettiler ve ertesi günü 27.03.1984 tarihinde serbest bıraktılar.
O zamanki Doğanhisar Kaymakamının insiyatif kullanmasıyla Doğanhisar Konakkale beldesindeki öğretmenlik görevime döndüm. Ancak akabinde Konya’ nın Kadınhanı ilçesi Saçıkara Köyü İlkokulunda görev yapmak üzere sürgün edildim.
Bundan sonra ise gözetim altında tutuldum. Yani KOMÜNİST, YASA DIŞI ÖRGÜT ÜYESİ, SAKINCALI denilerek fişlendim. Her yıl veya belli aralıklarla öğretmenlik görevi yaptığım köylere jandarma görevlileri gelerek muhtarlardan hakkımda bilgi toplandı. En nihayet tahminen 2000 yıllarında Ilgın Emniyet Müdürlüğünün teklifiyle Konya Valiliğince düzenlenen güvenlik toplantısında sakıncalılık durumum ortadan kaldırıldı ve artık bu tarihten sonra hakkımda bilgi toplama işlemi yapılmadı.
TALEP :Yukarda açıkladığım ve re’ sen gözetilecek nedenlerden dolayı İNSANLIK SUÇU İŞLEYEN ve FİŞLEYİP 2000 Lİ YILLARA KADAR TAKİP EDEN tüm şüphelilerden ve soruşturma esnasında isimleri belirlenecek olana tüm görevlilerden (MGK üyeleri, sıkıyönetim komutanları, askeri yetkililer, valiler, polisler,... vs) şikayetçiyim ve cezalandırılmasını saygı ile arz ve talep ederim. 15.09.2010
Sonuç mu? Zamanaşımı nedeniyle davanın düşmesine karar verildi…
- Gösterim: 4519